vineri, 7 septembrie 2012

Semnificatia tatuajelor cu dragoni


Un tatuaj dragon realizat de un artist experimentat poate fi o piesa de arta dinamica.Capacitatea de artist body art, pentru a încorpora caracteristicile naturale ale dragonului în corpul subiectului propriu, poate crea un design care arata ca acesta este viu: bratele devenind coada dragonului iar umerii devenind capul acestuia.Cu un artist creativ posibilitatile sunt nelimitate.

Semnificatia tatuajelor
In tatuajele traiditionale japoneze respectul oamenilor pentru dragon poate fi vazut in tatuaje, acestea descriu balaurul care detine perla intelepciunii, acesta fiind cel mai popular motiv al tatuajului dragon.Tatuajele cu dragon japonez sunt foarte frumos colorate si simbolice, avand origine in mituri si folclor.De-a lungul veacurilor, de la egipteni incoace, dragonul a reprezentat binele si raul, noroc si sursa de bogatie, libertate si capacitatea de a fi neinfricat.
In limba greaca, dragonul se traduce draca, ce inseamna sapre.Ca si ingerul dragonul japonez are rolul de a proteja, oferind protectie a celor ce si-l insusesc.In cultura japoneza dragonul este asociat cu puteri supranaturale si intelepciune uimitoare.
Cele 6 forme ale dragonului japonez:
  1. Sui-Riu este regele dragon care controleaza ploaia.
  2. Han-Riu are foarte multe linii pe corp si se intinde pana la patruzeci de metri lungime, fiind unul dintre cei mai mari dragoni.
  3. Ri-Riu este un dragon rar care are o vedere uimitoare
  4. Ka-Riu are o culoare rosie stralucitoare si este un dragon micut in comparatie cu ceilalti.
  5. Fuku-Riu este favoritul multor oameni, acesta fiind dragonul norocului.
  6. Hai-Riyo este cunoscut ca dragonul pasare, acesta fiind cel mai avansat dragon.El a evoluat din mitologia chineza.
Culorile dragonului:
Culorile dragonilor au o semnificatie speciala:
  • Dragonii negri reprezinta varsta inaintata si intelepciunea.
  • Dragonii verzi reprezinta tineretea si viata.
  • Dragonii aurii sunt mai speciali deoarece au mai multe atribute cum ar fi intelepciunea, bunatatea, capacitatea de a face fata provocarilor.
  • Dragonii galbeni sunt din  est. Ei sunt buni companioni atunci cand ai nevoie de o mana de ajutor, dar pot fi absorbiti de sine.
  • Dragonii albastri sunt din vest.Ei sunt iertatori si plini de compasiune, dar pe partea negativa pot fi lenesi si nepasatori atunci cand le convine.
Un dragon este deobicei simbolizat ca un sarpe mare si puternic cu calitati magice in cele mai multe culturi ale lumii.Acesta este unul dintre putinele creaturi mitologice cunoscute in toate cele patru colturi ale lumii si care se regasesc in mituri si legende ale multor culturi, antice si moderne.Acest lucru face dragonul unul dintre cele mai populare modele de tatuaje ale lumii.
Semnificatia tatuajului dragon pentru ambele sexe:
Tatuajule dragon sunt extrem de populare atat pentru femei cat si pentru barbati.La barbati tatuajul dragon simbolizeaza puterea si forta bruta, cuplate cu intelepciune si ratiune.Barbatii purtatori de dragon sunt considerati a fi protectori ai femeilor, ai bogatiei , ai lucrurilor sacre pentru ei.De obicei barbatii isi amplaseaza aceste tatuaje pe spate, pe brate sau pe picioare.
La femei tatuajele dragon pot insemna ca sunt creatorul si protectorul vietii.Se crede ca femeile si dragonii poseda aceleasi abilitati de gandire, de viclenie, de protectie a obiectelor pe care le percep ca pe al lor, si proprietatile mistice de a crea viata.Femeile isi amplaseaza deobicei tatuajele pe umar sau pe glezna piciorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu