sâmbătă, 15 septembrie 2012

Ierburi si verdeturi sanatoase!

Alaturi de fructe si legume, zarzavaturile sunt o sursa uimitoare de vitamine, minerale si fibre naturale.Ele au proprietati tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative si diuretice fiind recomandate pentru tratarea si prevenirea unui numar mare de boli.
Patrunjelul ajuta digestia, este un bun detoxifiant, regleaza tensiunea si stimuleaza sistemul imunitar.Cercetarile arata ca frunzele de patrunjel au in compozitia lor de patru ori mai multa vitamina C decat o portocala si o cantitate mare de fier bine asimilata de organism datorita vitaminei C.
Mararul contine fitoestrogeni, care ajuta la reglarea balantei endocrine, contine vitamina C, fier, mangan, magneziu, acesta ajuta la prevenirea calculozelor si poate fi folosit pentru tratamentul impotriva infectiilor urinare.
Leusteanul combate infectiile respiratorii si urinare, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si este folosit in tratamente pentru afectiunile digestive.
Cimbrul combate tusea, tinctura de cimbru este folosita ca remediu in caz de crampe abdominale, tuse convulsiva, astm bronsic, infectii renale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu